Bessen en herfstkleuren

Ze worden nog wel eens vergeten; die prachtige heesters met bessen en in herfstkleuren. Bomen in herfstkleur kennen we wel, maar hoe mooi heesters in herfstkleur zijn is toch wat onbekend. Wat dacht u van de kardinaalsmuts of die prachtige wilde wingerd, hulst, schoonvrucht of vuurdoorn in uw tuin? En dan hebben we ook nog herfstbloeiers zoals Anemone, Heide en siergrassen. Kortom genoeg heesters en vaste planten in ons assortiment om jaarrond uw tuin mee te kleuren. Zeker ook in de herfst en winter.

Wensenlijstje

Weet u het nog, die mooie tuin die u gezien hebt tijdens uw vakantie? Of die prachtige planten bij uw vrienden in de tuin? Had u toen niet het idee om uw eigen tuin ook eens te veranderen en nieuwe planten aan te planten? Pak dat wensenlijstje er eens bij, zoek die foto’s op en kijk nog eens kritisch naar uw eigen tuin. Want…wilt u planten toevoegen dan is het nu de tijd! De grond is nu nog lekker warm. Wanneer u nu aanplant, wortelen de planten nog vast voor de winter en loopt u in het voorjaar weer een jaargetijde voor.

Bloembollen, plant ze nu

Bloembollen zijn aan het begin van het jaar de eerste kleurvormers in de tuin. Zij laten zich al vaak eind januari zien. Met ‘bol op pot’ staan ze tegenwoordig al vroeg in huis, maar hoe leuk is het om ze ook in de tuin te zien groeien en bloeien. Wanneer de vaste planten nog in hun winterslaap zijn, kunnen de bollen al lekker doorkomen met grote kleurvlakken. En het zijn tegenwoordig niet alleen de primaire kleuren, er zijn ook vele soorten die wat rustiger van kleur zijn. Maak er gerust een mooie mix van.
TIP: Plant de bollen niet teveel aan de voorkant van de border, maar plant ze iets meer naar achteren. Ze zijn dan ook prima zichtbaar en het loof kan afsterven zonder in het zicht te staan.
Bloembollen zijn de voorbode van een sprankelende lente. Plant ze nu!

Haardhout nodig?
Wij zorgen er voor.

Hoe heerlijk is het met een tuinboek op schoot en een knisperend vuur tuinideeën op te doen voor volgend jaar. De meesten van u hebben een haard of een houtkachel en wij kunnen makkelijk uw haardhout verzorgen. Komen wij langs voor uw tuinonderhoud, dan nemen wij gelijk het haardhout voor u mee. Geef het vooraf even door, dan staat een krat gedroogd hout thuis voor u klaar. U hoeft dan zelf geen hout te hakken, maar lekker genieten van een vrije zaterdagochtend.
Informeer naar de mogelijkheden en wij zorgen er voor!

Save the mistletoe date!

Het duurt nog even, maar de Kerst komt er aan. Dus ook de mistletoe tijd! Wij gaan begin december weer op pad om de takken voor u te knippen. Het is deze keer wel spannend om te zien hoe deze schitterende takken zich ontwikkeld hebben in de droge en warme zomer. Maar we vinden vast weer hele mooie voor u.

Zondagmiddag 16 december zetten wij daarom weer onze deuren aan het Reijerskoop in Boskoop open. U bent tussen 14.30 en 17.30 uur van harte welkom om een mooie mistletoe voor uw kersthuis uit te zoeken! De vuren zijn aangestoken, de slagroom voor de warme chocolademelk geklopt en de flessen ontkurkt. Het is bij ons zoals altijd weer een gezellig start van de kersttijd.
Uw geliefde kussen onder de mistletoe, u weet hoe goed dat werkt, jaar in jaar uit!

Wij hebben 16 december in onze agenda. U ook?.