Voelt u het ook? De dagen die voorzichtig lengen? Vogels fluiten, de elzen laten hun winterproppen vallen en de eerste sneeuwklokjes steken hun kopje boven de grond. Het voorjaar is onmiskenbaar in aantocht. Bij Groengroep zien wij daar reikhalzend naar uit en dat doen wij graag met u. Daarom geven wij in deze nieuwsbrief een paar inspirerende tips voor een frisse start in uw tuin. Ook in ons bedrijf ontkiemt een nieuwe fase… Leve de lente!

Een frisse blik

Ons vak vraagt om een vooruitziende blik. Als u straks wilt genieten van een bloeiende tuin, zult u nu daarvoor de voorbereidingen moeten treffen. Met diezelfde blik hebben wij gekeken naar de toekomst van ons bedrijf. We zijn blij te kunnen melden dat wij in Gerben van Dolder onze opvolger hebben gevonden. Niet dat wij meteen het bijltje/schoffeltje erbij neer gooien, maar het is wel een fijn idee dat het bedrijf straks in goede handen is. Gerben is zeker geen vreemde: als oud-medewerker is hij vergroeid met onze aanpak en die vakkennis draagt hij met veel enthousiasme uit. Op 1 juli 2018 stapt hij officieel in, waarna we zo’n twee jaar de tijd nemen om de overdracht te voltooien. (Hernieuwd) kennismaken met Gerben? Lees hier het interview.

Het wassende water

Hoewel een vijver of een waterpartij vaak een extra dimensie kan geven aan uw tuin, kregen we deze winter wel erg veel regen op ons dak. Overal staan plassen en stuiten we op zompige grasvelden en natte borders. Veel voeding is daardoor uitgespoeld en dat maakt bemesting dit jaar extra belangrijk. Onze organische meststoffen van Tophoveniers kunnen daarin voorzien. Nog steeds natte voeten in de tuin? Wij helpen u graag met een goede drainage-oplossing. Bezanden helpt trouwens ook, zowel op het gras als in de borders. Het maakt de grond beter doorlatend.

Tuinrobot of knipkip?

Veel tuinwerk is en blijft handwerk, maar soms kan de vooruitgang ook een (volautomatisch) handje helpen. Zo hebben wij in de laatste jaren veel robot-grasmaaiers geïnstalleerd bij onze klanten. Deze zogenoemde knipkippen schelen u veel tijd, en door de regelmaat van het maaien ziet uw gras er eigenlijk veel beter uit. Straks genieten van een mooi gazon, zonder dat u daar naar om hoeft te zien? Wij helpen u graag bij de aanleg en de programmering van de grasrobot.

Prachtig, een pergola…

Heeft u al eens gedacht aan een pergola in uw tuin? Het ruimtelijke effect hiervan is verrassend, omdat u hoogte creëert zonder een zware schaduw op uw terras. Een pergola is enerzijds speels en luchtig, omdat je er gemakkelijk onderdoor kijkt naar andere hoekjes van de tuin. Anderzijds geeft hij ook beslotenheid, dankzij de begroeiing van allerlei klimplanten. Kiest u voor heerlijk geurende bloemen of toch liever een mooi groen blad? Wij maken graag een schetsje voor u!