Wij tuinmannen zijn vergroeid met de seizoenen. Hoe heerlijk is het voorjaar met alles wat ontluikt uit zijn winterslaap. Hoe overrompelend is de weelderigheid van de zomer. En hoe prachtig is het ook in de herfst!
Alle schoonheid met een natuurlijke glans, de bloemenpracht ingeruild voor de meest vurige bladkleuren, wuivende grassen, ‘Beatle bloemen’ in de clematissen etc etc. En dan die dauw in de spinnenraggen ….
Zelfs de meest strakke tuinen worden losser, het super georganiseerde wordt weer natuur, heerlijk toch?

Geniet ervan, haal diep adem én blijf ook in dit jaargetijde genieten van uw tuin!

Blad en gras

Oei oei, het blad blijft vallen en dat hoort bij deze tijd. Maar vergeet niet om regelmatig  het blad van het gras te verwijderen. De donkerte en verstikking onder dat blad is echt slecht voor uw mooie gazon!
En ook dit gazon nog blijven maaien, maar dan misschien om de week. Het gras groeit nu niet zo hard meer, maar u moet het echt niet te lang laten worden. Ook al is het nog nat, toch maaien! Want liever wat natter gras maaien dan het te lang laten worden. Daar wordt het sprieterig van en dat is niet goed.

Bollen, plant ze nu!

De bollen komen weer terug in de tuinen. Leuk! Maar we mogen ze tegenwoordig wel op een andere manier planten. Geen rijtje tulpen zoals in de 60er jaren, maar ‘natuurlijke’ groepen in de borders en een beetje los gestrooid. Het mag ook van alles door elkaar heen, van vroeg in februari  tot later in het voorjaar. Bollen zijn de verkondigers van het nieuwe tuinseizoen! Nu lijkt het nog wat overdreven maar in het voorjaar maakt het u blij!
Bollen, plant ze nu!

Fouten……

Nu tijd om het te herstellen

Uw tuin krijgt veel aandacht en alles heeft met zorg een goed plekje in de tuin gekregen. Echter de natuur laat zich niet altijd even gemakkelijk leiden…, zij gedraagt zich regelmatig anders dan u voor ogen had bij het inrichten van uw tuin! Kijk in deze periode naar de tuin zoals deze nu is en neem wat foto’s van de plekken die eigenlijk niet goed zijn. De komende tijd is het een prima moment voor het verplanten, schuiven, scheuren ed, om de tuin dan weer zo in te richten dat het volgend jaar nog weer mooier wordt. Stuur gerust de foto’s op, dan kijken en denken wij met u mee.

Kerst, tijd voor de Mistletoe!

Het lijkt nog ver weg, maar de agenda’s stromen al weer vol… Ook dit jaar hebben wij weer onze Mistletoe middag op zondag 17 december. Mooi op tijd zodat u de Mistletoe in huis heeft om de week daarna op te hangen (of mee te nemen naar de plek waar u kerst gaat vieren).

Zet dus alvast in de agenda;
Zondag 17 december van 15.00 tot 18.00 uur hangen ze voor u klaar op ons adres Reijerskoop 78, 2771 BS Boskoop.