“ Een tuin ontwerpen en het dan ook kunnen bijhouden is eigenlijk heel leuk”

Dit was de reactie van een van de leerlingen van het Wellantcollege tijdens Greenunplugged Greenport Boskoop tour. Greenunplugged is een initiatief  vanuit de boomkwekerijsector om leerlingen kennis te laten maken met het bedrijfsleven.

Afgelopen week kwamen acht leerlingen op bedrijfsbezoek bij Groengroep Boskoop. Zij werden ontvangen door Jan de Jong, een van de eigenaren van Groengroep. Hij gaf een rondleiding door het hoveniersbedrijf en een kijkje in de bus en uitrusting van de medewerkers.  Na de rondleiding volgde een korte filmintroductie met daarin de verschillende tuintypes.

“Iedere klant is anders en heeft andere wensen. Het kan een tuin voor een jong gezin,  een echtpaar op leeftijd of een echte tuinliefhebber zijn.  Iedere tuinbezitter vraagt om een tuin op maat en dat geven wij ze ook. “, aldus Jan.

Tijdens het tweede deel van de middag werden de leerlingen uitgedaagd hun eigen tuin te ontwerpen. Gewapend met tekenvellen, tuinbladen, stiften, scharen en plak gingen zij creatief en heel serieus aan de slag. Aan de hand van diverse tuintypes maakten zij bijzondere tuinschetsen, waaruit een winnaar werd gekozen. Deze twee leerlingen ontvangen een prachtig tuinboek met veel foto’s van bijzondere tuinen.

Met een gevulde goodie bag en meer kennis over het hoveniersvak ging de groep weer verder op pad.

“Door mee te doen aan deze tour hopen wij leerlingen enthousiast te maken voor ons hoveniersvak. Buitenwerken, werken met collega’s van dezelfde leeftijd en veel zelfstandigheid vinden wij belangrijk punten van ons vak om hen mee te geven. Misschien maken zij de keuze om in het hoveniersvak verder te gaan. Wij heten ze in ieder geval van harte welkom.” Hiermee sloot Jan de middag af.

Ben je ook geïnteresseerd in het hoveniersvak, neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar de juiste man/vrouw op de juiste plek.

Stuur een mail naar jdejong@groengroep.nl of kijk voor meer informatie op www.groengroep.nl